FR

MyRo Agenda met registratie aanwezigheden

Troeven

MyRo Agenda kan draaien als handige app op GSM van leerkracht en leerling, maar ook op je computer of via webbrowser op MyRo Online.

 • Jouw agenda bevat alle uurrooster gegevens.
 • Een leerling ziet enkel de eigen cursussen. Alle overtollige cursussen van zijn klas, waar hij niet aan deelneemt worden weggefilterd.
 • De school definieert welke rubrieken er kunnen gebruikt worden in het agenda systeem: bijvoorbeeld lesonderwerp, taak, overhoring, voorbereiding, ... met de kleuring van elk van de rubrieken.
 • Elke gebruiker kan eigen kleuringen aanbrengen en eigen standaard items creëren om snel toe te kennen aan cellen.
 • Rubrieken kunnen gedeeld worden met een extern platform, bijvoorbeeld Microsoft Teams, zodat Teams opdrachten gekoppeld aan deze rubrieken in de MyRo Agenda verschijnen.
 • Elke agenda gebruiker kan vrij items aanbrengen voor deze rubrieken in zijn agenda, zowel op lesuren als daarbuiten.
 • De items die door de gebruiker zelf onder een PRIVE rubriek ingebracht worden, zijn enkel met betrokken login raadpleegbaar.
 • De items die geen privé karakter hebben en die op lesuren worden ingeven door de leerkrachten zijn zichtbaar voor de leerlingen. Leerlingen kunnen daar bovenop extra gegevens noteren.
 • Via de planning assistent, kan een leerkracht de toekomstige taakbelasting opvragen van een klas.
 • Een leerkracht kan ook iets noteren in de agenda van geselecteerde leerlingen.
 • Per lesuur kan de leerkracht ook de aanwezigheden registreren. De foto's van de leerlingen zijn daarbij beschikbaar.
 • Ouders kunnen ook de agenda consulteren met hun ouder login van MyRo Online.
 • De agenda beschikt over PDF afdrukmogelijkheden.

Het beeld van de agenda op een gekozen dag in de app

Voor elk lesuur kan de leerkracht het lesonderwerp of taken, overhoringen... invullen en is dit meteen beschikbaar in de agenda van de leerlingen.

Onder de kalender is de toekomstplanning te zien: voor de leerkrachten betreft het hun planning van taken, toetsen ... in al hun klassen, voor leerlingen betreft het hun eigen taken, toetsen en dit gerangschikt op datum met het eerstkomend item bovenaan.

Als je klikt op een bepaald lesuur, verschijnt een venster om de info in te geven, die je via Nieuw koppelt aan een gekozen rubriek. Een leerkracht kan dan ook klikken op Planning assistent.
Zo ziet hij de toekomstplanning van de betrokken klassen van dit lesuur, wat handig is om bijvoorbeeld toetsen of taken in te plannen, rekening houdend met een evenwichtige taakbelasting voor de leerlingen.

De planning assistent voor klassen 1A - 1B over alle vakken heen, vanaf 11/05.

Het weekoverzicht van de online agenda

Zowel in de agenda app, als op MyRo Online, kan elke gebruiker een weekoverzicht oproepen en kiezen welke rubrieken hij wenst te zien.

MyRo Agenda items synchroniseren met je externe agenda

Indien je een externe agenda gebruikt, zoals een Outlook of Google Agenda en MyRo Online is voor je school ook voor de agenda gesynchroniseerd met Teams of Google Classroom, dan komen je MyRo agenda items automatisch in aparte rubrieken van je externe kalender terecht.

Hieronder een Outlook voorbeeld, waarin links de standaard Outlook Agenda geselecteerd staat in combinatie met rubrieken van de MyRo Schoolagenda. Dit beeld correspondeert met bovenstaand voorbeeld. Hieronder zijn voornamelijk de lesonderwerpen niet geselecteerd.

Teams opdracht automatisch in de agenda van leerkracht en leerling

Bij de definitie van de rubrieken van de agenda (lesonderwerp, overhoring, taak, bijles ...) kan de beheerder aangeven welke rubrieken ook in Microsoft Teams beschikbaar moeten zijn.

Deze kunnen dan als categorie gehangen worden aan een Teams opdracht, met automatische publicatie tot gevolg in de MyRo Agenda.

Een Teams opdracht zonder categorie kan ook onder een door de beheerder gekozen vaste rubriek in de MyRo agenda terechtkomen.

Hieronder zie je een Teams opdracht van categorie 'Taak' voor het team Nederlands (1A, 1B). In het agenda beeld eronder voor een leerling, vind je die opdracht met groene rubriek 'Taak' terug op datum en uur die men in Teams eraan koppelde, namelijk 28 april om 20u.
De publicatie gebeurt zowel in de leerkracht agenda, als in de agenda van betrokken leerlingen.

Ook de ouders zien zo op MyRo Online de agenda van hun kinderen.

Activiteiten zoals de sportdag op 28 april kunnen ook getoond worden in de agenda.

De leerling kan eigen items definiëren zowel tijdens een les zoals op dinsdag 25 april het tweede lesuur voor Frans, of buiten de schooltijd op woensdag 26 april om 20u om een presentatie te oefenen met klasgenoten.

Een leerkracht kan voor de eigen klassen het recht krijgen om de leerling agenda's na te kijken vanuit zijn eigen agenda en kan ook items noteren in de agenda van geselecteerde leerlingen, bijvoorbeeld een bijles, zoals hieronder op donderdag 27 april 's middags.

Aanwezigheden opnemen op een lesuur

Aanwezigheden kunnen door de leerkrachten geregistreerd worden in de Agenda app, maar ook op MyRo Online.

Op MyRo Online kan iemand met beheerdersrechten op de aanwezigheden registratie deze ook administratief verwerken en voorzien van de nodige attestering.

De gegevens kunnen via Discimus verstuurd worden.

Prijskaartje 2024-2025

Onderstaande prijzen zijn BTW inclusief. Er wordt verondersteld dat je met MyRo Puntenboek werkt en bij voorkeur ook met MyRo Uurrooster.
Indien je met andere uurrooster software werkt, die MyRo kan importeren, wordt een jaarlijkse surplus van € 300 gefactureerd.
Inclusief upgrades, vlotte assistentie via mail en telefonisch op schooldagen, deelname aan gezamenlijke bijscholingen.

 • MyRo Agenda: jaarlijkse vaste kost vanaf eerste schooljaar € 325.
 • MyRo Agenda: jaarlijkse variabele kost vanaf eerste schooljaar € 0,2 per leerling.
 • MyRo Aanwezigheden registratie: jaarlijkse vaste kost vanaf eerste schooljaar € 325.
 • MyRo Aanwezigheden registratie: jaarlijkse variabele kost vanaf eerste schooljaar € 0,2 per leerling.