FR

MyRo Agenda met registratie aanwezigheden

Troeven

MyRo Agenda kan draaien als handige app op GSM van leerkracht en leerling, maar ook op je computer of via webbrowser op MyRo Online.

 • Jouw agenda bevat alle uurrooster gegevens en combineert deze optimaal met MyRo Puntenboek.
 • Een leerling ziet enkel de eigen cursussen. Alle overtollige cursussen van zijn klas, waar hij niet aan deelneemt worden weggefilterd.
 • De school definieert welke rubrieken er kunnen gebruikt worden in het agenda systeem: bijvoorbeeld lesonderwerp, taak, overhoring, voorbereiding, ... met de kleuring van elk van de rubrieken.
 • Rubrieken kunnen gedeeld worden met een extern platform, bijvoorbeeld Microsoft Teams, zodat Teams opdrachten gekoppeld aan deze rubrieken in de MyRo Agenda verschijnen.
 • Elke agenda gebruiker kan vrij items aanbrengen voor deze rubrieken in zijn agenda, zowel op lesuren als daarbuiten.
 • De items die door de gebruiker zelf onder een PRIVE rubriek ingebracht worden, zijn enkel met betrokken login raadpleegbaar.
 • De items die geen privé karakter hebben en die op lesuren worden ingeven door de leerkrachten zijn zichtbaar voor de leerlingen. Leerlingen kunnen daar bovenop extra gegevens noteren.
 • Via de planning assistent, kan een leerkracht de toekomstige taakbelasting opvragen van een klas.
 • Een leerkracht kan ook iets noteren in de agenda van een bepaalde leerling.
 • Per lesuur kan de leerkracht ook de aanwezigheden registreren. De foto's van de leerlingen zijn daarbij beschikbaar.
 • Ouders kunnen ook de agenda consulteren met hun ouder login van MyRo Online.
 • De agenda beschikt over PDF afdrukmogelijkheden.

Het beeld van de agenda op een gekozen dag

Voor elk lesuur kan de leerkracht het lesonderwerp of taken, overhoringen... invullen en is dit meteen beschikbaar in de agenda van de leerlingen.

Onder de kalender is de toekomstplanning te zien: voor de leerkrachten betreft het hun planning van taken, toetsen ... in al hun klassen, voor leerlingen betreft het hun eigen taken, toetsen en dit gerangschikt op datum met het eerstkomend item bovenaan.

Als je klikt op een bepaald lesuur, verschijnt een venster om de info in te geven, die je via Nieuw koppelt aan een gekozen rubriek. Een leerkracht kan dan ook klikken op Planning assistent.
Zo ziet hij de toekomstplanning van de betrokken klassen van dit lesuur, wat handig is om bijvoorbeeld toetsen of taken in te plannen, rekening houdend met een evenwichtige taakbelasting voor de leerlingen.

De planning assistent voor klassen 1A - 1B over alle vakken heen, vanaf 9/02.

Teams opdracht automatisch in de agenda van leerkracht en leerling

Bij de definitie van de rubrieken van de agenda (lesonderwerp, overhoring, taak, bijles ...) kan de beheerder aangeven welke rubrieken ook in Microsoft Teams beschikbaar moeten zijn.

Deze kunnen dan als categorie gehangen worden aan een Teams opdracht, met automatische publicatie tot gevolg in de MyRo Agenda.

Hieronder zie je een Teams opdracht van categorie 'Taak' voor het team Nederlands (1A, 1B). In het agenda beeld eronder vind je die opdracht met groene rubriek 'Taak' terug in de planning, op datum en uur die men in Teams eraan koppelde.
De publicatie gebeurt zowel in de leerkracht agenda, als in de agenda van betrokken leerlingen.

 

Hieronder de agenda in zwarte tinten. De look is instelbaar per gebruiker.

Aanwezigheden opnemen op een lesuur

Aanwezigheden kunnen geregistreerd worden in de Agenda app, maar ook op MyRo Online.

Op MyRo Online kan iemand met beheerdersrechten op de aanwezigheden registratie deze ook administratief verwerken en voorzien van de nodige attestering.

Prijskaartje 2022-2023

Onderstaande prijzen zijn BTW inclusief. Er wordt verondersteld dat je met MyRo Puntenboek werkt en bij voorkeur ook met MyRo Uurrooster.
Indien je met andere uurrooster software werkt, die MyRo kan importeren, wordt een jaarlijkse surplus van € 200 gefactureerd.
Inclusief upgrades, vlotte assistentie via mail en telefonisch op schooldagen, deelname aan gezamenlijke bijscholingen.

 • MyRo Agenda: jaarlijkse vaste kost vanaf eerste schooljaar € 300.
 • MyRo Agenda: jaarlijkse variabele kost vanaf eerste schooljaar € 0,2 per leerling.
 • MyRo Aanwezigheden registratie: jaarlijkse vaste kost vanaf eerste schooljaar € 300.
 • MyRo Aanwezigheden registratie: jaarlijkse variabele kost vanaf eerste schooljaar € 0,2 per leerling.