FR

Opvragen van Google toetsen

We veronderstellen dat je MyRo cursussen gekoppeld staan met je Google classrooms. Dat kan je controleren op MyRo Online onder het menu Gegevens.

In gelijk welke lesgroep van je puntenboekje, kan je klikken op het Teams/Google icoontje om nieuwe toets gegevens op te halen. Ze worden meteen voor heel je puntenboekje vanuit Google opgehaald.

Na een aantal seconden verandert het icoontje van vorm en kan je er terug op klikken om de nieuwe Google toetsgegevens te tonen in je puntenboekje. Zolang het icoontje niet actief is, kan je gerust andere taken uitvoeren in je puntenboekje.

Mogelijke acties op Google toetsen

Een Google toets heeft een open paars cirkeltje rechtsboven in de hoofding, ten teken dat het een toets is van een extern platform.

Titel, datum en maximum zijn niet aanpasbaar in je puntenboekje, enkel in Google door de  Opdracht te bewerken.
Als je later in Google gegevens aanpast in de definitie of de resultaten van een reeds ingelezen toets, kan je deze nadien terug laten inlezen in je puntenboekje en komen de aanpassingen binnen.

Via dubbelklik op de hoofding van een Google toets kan je deze toewijzen aan een rapport en desgewenst het gewicht aanpassen. Via rechtermuis Publiceer kan je ze ook op MyRo Online publiceren.

Via rechtermuis Verwijder in de hoofding van de Puntenboek toets, kan je een ongewenste Google toets verwijderen uit je puntenboekje. Ze zal enkel opnieuw ingelezen worden, inclusief resultaten, moest je later iets wijzigen in Google aan de definitie van deze toets.

Indien je in Google zelf een toets verwijdert en deze was reeds ingelezen in je puntenboekje, wordt deze ook in je puntenboekje verwijderd, de volgende keer dat je toetsen inleest.

Punten van een Google toets, kan je eventueel overtikken in je puntenboekje. Je ziet dan een blauw cirkeltje, ten teken dat je een correctie ingevoerd hebt op dit punt. Indien je later dit punt ook in Google zou aanpassen, blijft de correctie nog gelden op het nieuw ingelezen punt. De correctie kan je verwijderen met de delete toets.

Google feedback kan je niet aanpassen in je puntenboekje.

Indien een leerling geen punten of geen commentaar kreeg in Google in een opdracht, kan je ze intikken bij deze toets in je puntenboekje. Latere punten of commentaren bij deze leerling voor betrokken Google toets, worden dan niet meer ingelezen, tenzij je de gegevens in het puntenboekje eerst wegveegt.