FR

MyRo Puntenboek app installeren op PC, MAC, GSM of tablet

 • Gebruik op PC of MAC de link die je gekregen hebt van je school of download de app
  • Klik op het symbool onder  'setup met externe login' om aan te melden via een extern platform (Office365 of Google account), je vult de schoolafkorting in en kiest je aanmeldsysteem.
  • Of gebruik de lange schoolcode, je MyRo gebruikersnaam en wachtwoord die je kreeg van de school.
 • Op GSM of tablet zoek je de gratis MyRo Puntenboek app op de online storen van je tablet (beschikbaar voor Android, iPad).
 • Zoek na installatie MyRo Puntenboek op in de apps.
  • Kies voor 'Online login' om de eerste keer aan te melden met je Office365 of Google login.
  • Of vul de lange schoolcode in, je MyRo gebruikersnaam en wachtwoord.
 • Sluit je puntenboekje af, laat het opslaan (ook al heb je nog niets ingetikt) en vervolgens verzenden via Internet.
  Er moet nu een boodschap komen dat dit met succes gebeurd is.
 • De volgende keer hoef je niet meer aan te melden op jouw toestel.

Tweefactor authenticatie instellen voor je login op MyRo Online

Met tweefactor authenticatie beveilig je optimaal je MyRo login. Zie 2 factor authenticatie op MyRo Online

Voor externe logins zoals Office365 of Google login doe je dit eventueel in je extern platform.

Hoe werken met je MyRo puntenboekje?

Met je MyRo puntenboekje aan de slag

Een MyRo puntenboekje verwijderen

 • Kies in dat puntenboekje dat je wil verwijderen 'Bestand Verwijder installatie'. Er gebeurt dan ogenschijnlijk niets, sluit meteen af via het kruisje rechts bovenaan, zonder op te slaan.
 • Het pakket kan nog heropgestart worden, maar zal voortaan enkel de andere puntenboekjes die geïnstalleerd waren aanbieden of indien er maar 1 geïnstalleerd was, je aanbieden om een nieuw puntenboekje te installeren.

Een tweede MyRo puntenboekje installeren

Het is mogelijk dat je op meer dan 1 school werkt met MyRo Puntenboek of dat jij en je partner elk een MyRo Puntenboekje hebben. Indien beide scholen met een andere versie werken, moet eerst de recentste geïnstalleerd worden op je PC via

 • Onderstaande stappen veronderstellen dat er reeds een puntenboekje geïnstalleerd werd op je PC.
 • Start je eerste puntenboekje op.
 • Kies 'Bestand Extra Installatie' en klik onderaan het venster op 'Laad vanaf Internet'.
 • Gebruik nu de gegevens van het tweede puntenboekje.
 • Je tweede puntenboekje moet nu te zien zijn.
 • Sluit je puntenboekje af met het kruisje rechts bovenaan, laat het opslaan (ook al heb je nog niets ingetikt) en vervolgens verzenden via Internet.
  Er moet nu een boodschap komen dat dit met succes gebeurd is.
 • Vanaf de volgende opstart van het pakket, krijg je een keuzelijstje thuis en kan je ook via het Internet, het tweede puntenboekje verzenden en ontvangen.

Hoe werken met een gedeeld puntenboekje?

Het is mogelijk dat je een volledig puntenboekje deelt met andere collega's, omdat julie samen voor eenzelfde vak leerlingen van eenzelfde klas beoordelen.

 • Het puntenboekje kan thuis geïnstalleerd worden, op dezelfde manier als een gewoon puntenboekje. Het kan ook als tweede installatie thuis voorzien worden via 'Bestand Extra Installatie' in een eerder geïnstalleerd puntenboekje. Zie hierboven.
 • Van zodra iemand aan het werk is in dit puntenboekje, kan een tweede gebruiker het niet meer openen. Om dit te kunnen checken, eist het gedeelde puntenboekje een Internet connectie bij opstart. Het gedeelde puntenboekje wordt ook bij aanvang van een sessie steeds gedownload van het Internet, zodat iedereen zeker met de laatste stand van zaken verderwerkt.
 • Bij opstart van een gedeeld puntenboekje kan je een boodschap intikken die de andere collega's zullen zien verschijnen, wanneer ze dit gedeeld puntenboekje opstarten tijdens jouw sessie. Zo kan je hen, indien gewenst, informatie meedelen.
 • Het is mogelijk dat je gewerkt had in een gedeeld puntenboekje en dat het Internet verzenden niet lukte op het einde omdat je Internet connectie uitgevallen was. Bij een volgende heropstart met Internet connectie ben je dan ogenschijnlijk je gegevens kwijt, omdat ze terug gedownload worden van het Internet. Je puntenboekje zal je weliswaar de boodschap geven dat je eigen gegevens gebackupt werden en dat je ze kan recupereren via 'Bestand lees backup'. Bij een gedeeld puntenboekje kan de backup zelf niet opgeslagen worden (om verlies van de gegevens van de andere collega's te vermijden), maar zal je dus gegevens moeten recupereren via kopiëren en plakken.
 • Je kan je gedeeld puntenboekje wel offline opstarten, om gegevens te raadplegen op een plaats waar je geen Internet connectie hebt. Er komt echter meteen een boodschap dat je geen gegevens kan opslaan tijdens dergelijke sessie. Het betreft dus een alleen-lezen sessie.

Teams synchronisatie met je puntenboekje

Indien je school de Teams ruimte gekoppeld heeft met MyRo Online, staan de cursussen van je puntenboekje ofwel automatisch synchroon met je teams, ofwel moet je ze zelf koppelen via het Gegevens menu van MyRo Online.

Puntenboek 8 kan dan Teams toetsen inlezen om deze verder te verwerken in je puntenboekje en te publiceren op MyRo Online.

Praktisch stappenplan Teams toetsen

Google synchronisatie met je puntenboekje

Indien je school de Google Classroom ruimte gekoppeld heeft met MyRo Online, staan de cursussen van je puntenboekje ofwel automatisch synchroon met je classrooms, ofwel moet je ze zelf koppelen via het Gegevens menu van MyRo Online.

Puntenboek 8 kan dan de Google toetsen inlezen om deze verder te verwerken in je puntenboekje en te publiceren op MyRo Online.

Praktisch stappenplan Google toetsen

Leerplandoelen (LPD) hechten aan kolommen van je puntenboekje

Indien je school werkt met leerplandoelen (LPD) in Puntenboek 8  kan je deze koppelen aan kolommen van je puntenboekje en deze evalueren.

Praktisch stappenplan leerplandoelen